Oppvask
Det er viktig å vaske opp etter måltider for å unngå smitte fra uønskede bakterier. Dersom dere vasker opp riktig, reduserer dere faren for smitte betraktelig.
Oppvasken skal bestå av oppvaskvann og skyllevann. Vi anbefaler oppvaskbaljer som rommer en god del vann for å redusere behovet for å bytte vann, og for enklere å kunne vaske store gjenstander.
-
Oppvaskvannet skal inneholde såpe og skal byttes ut når det begynner å bli skittent.
-
Skyllevannet skal holde minimum 60 grader. Det skal byttes når det begynner å bli skittent.
-
Hvis du ikke kan se bunnen i baljen er det på tide å bytte vann.
-
Vask alltid det som er renest først, for eksempel kopper, mugger og bestikk, og det som er mest skittent, som tallerkener og kjeler, til slutt.
-
Oppvaskhåndklærne skal kun brukes til ren oppvask og skal holdes rene under leiren.
Anbefalt utstyr
-
1 x stor vaskebalje, for eksempel Gildekasse eller lignende størrelse
-
1 x stor vaskebalje til skyllevann i samme størrelse som til oppvask.
-
2 x oppvaskkoster
-
2 x par med oppvaskhansker
-
4 x oppvaskhåndklær for å kunne bytte underveis
-
Stålull
-
Oppvasksåpe, for eksempel zalo
-
Rikelig med tørkepapir