Mathenting
Matutleveringen (ved butikken) vil vil ha 4 åpningstider. Vi håper at dere bare henter det dere trenger, og heller går to ganger dersom dere ønsker mer mat. Det vil også være mulig å levere inn igjen ting dersom dere har hentet ut mer enn dere trenger, #spisoppmaten.
Åpningstider for mathenting Frokost Lunsj Middag Kvelds Man. 5. aug. - - 1500-1600 1730-1830 Tirs. 6. aug. 0730-0830 1100-1200 1500-1600 1730-1830 Ons. 7. aug. 0730-0830 1100-1200 1500-1600 1730-1830 Tors. 8. aug. 0730-0830 1100-1200 1500-1600 1730-1830 Fre. 9. aug 0730-0830 1100-1200 1500-1600 1730-1830 Lør. 10. aug. 0730-0830 1100-1200 1500-1600 1730-1830 Søn. 11. aug. 0730-0830 - - - Mathenting skjer på baksiden ac Coop Prix (i butikkens lagerlokaler).
Gå gjennom leirportalen ved bedehuset, gå langs lekeplassen. Kryss veien på oppmerket sted og deretter går du på baksiden av butikken. Det er ikke lov å gå gjennom butikken for å hente mat.
Oppvask
Det er viktig å vaske opp etter måltider for å unngå smitte fra uønskede bakterier. Dersom dere vasker opp riktig, reduserer dere faren for smitte betraktelig.
Oppvasken skal bestå av oppvaskvann og skyllevann. Vi anbefaler oppvaskbaljer som rommer en god del vann for å redusere behovet for å bytte vann, og for enklere å kunne vaske store gjenstander.
-
Oppvaskvannet skal inneholde såpe og skal byttes ut når det begynner å bli skittent.
-
Skyllevannet skal holde minimum 60 grader. Det skal byttes når det begynner å bli skittent.
-
Hvis du ikke kan se bunnen i baljen er det på tide å bytte vann.
-
Vask alltid det som er renest først, for eksempel kopper, mugger og bestikk, og det som er mest skittent, som tallerkener og kjeler, til slutt.
-
Oppvaskhåndklærne skal kun brukes til ren oppvask og skal holdes rene under leiren.
Anbefalt utstyr
-
1 x stor vaskebalje, for eksempel Gildekasse eller lignende størrelse
-
1 x stor vaskebalje til skyllevann i samme størrelse som til oppvask.
-
2 x oppvaskkoster
-
2 x par med oppvaskhansker
-
4 x oppvaskhåndklær for å kunne bytte underveis
-
Stålull
-
Oppvasksåpe, for eksempel zalo
-
Rikelig med tørkepapir
-
Bål, grue, og matlaging
-
Dersom det ikke blir innført bålforbud vil det være lov å tilberede mat på bålpanne, grue, grill, i tønner og lignende.
-
Alle må ha med kokeapparat med gassbluss og gass til matlaging i bakhånd, i tilfelle det blir bålforbud. Slik unngår vi at gruppa står uten tilberedingsmuligheter ved et eventuelt bålforbud.
-
Det er lov til å ha bål på gruppeområdet for leirbål, så lenge det ikke blir innført bålforbud. Bålet må enten være på en bålplass dere graver ut, i en bålpanne eller lignende. Graver dere en bålplass må hullet fylles opp igjen og torven legges tilbake ved leirens slutt. Ta gjerne med en gnistfanger til bålpannen. Følg regler for bålfyring, ha nok vann og brannslukningsutstyr tilgjengelig.
-
Dere kan hente ved til leirbål på leirområde. Anvisning gis ved adkomst leir.
-