Fredagen på E` du me`? Kretsleir 2024 er markedsdag! Denne dagen handler om å forstå urettferdighetene i verden, og lære hva vi kan gjøre med det. E` du me` - å jobber for globalt engasjement gjennom markedet og misjonsløpet. Pengene vi samler inn går til prosjektene til KM-Global og Sokndalspeidernes sitt misjonsprosjekt på Madagaskar

Misjonsløp

Under misjonløpet løper speidere, ledere og de som vil, til inntekt for globalaksjonen og "prosjekt Madagaskar". Lengden på rundene vil være 500 meter. Løpet varighet er satt til 45 minutter. De som skal løpe samler sponsorer i forkant av løpet. Sponsorene kan sponse med rundebeløp eller et fast beløp. 

Hver speider som skal delta, bruker et sponsorskjema til å notere ned sine sponsorer i forkant. Sponsorskjema leveres til gruppeleder.

Det er kjempekult om gruppa eller enkeltspeidere løper med kostymer! Det kan for eksempel være karakterer fra filmer, dyr eller å male kule tekster på t-skjorter. Det kan også være gøy å "løpe" på alternative måter, for eksempel ved hjelp av trillebår, gå baklengs, stupe kråke eller noe helt annet. 

Det blir utdeling av premier på en av fellessamlingene på leiren.

Marked

På markedet samler speidergruppene inn penger til KM-Global og "prosjekt Madagaskar" med for eksempel vaffelsalg, fletting av hår, massasje, morsomme aktiviteter og mye mye mer. Her er det bare kreativiteten som setter grenser! Det kan være lurt å starte med en idémyldring før leiren så dere har tid til å forberede deres salgsbod eller aktivitetet.